Eggintoleranse

Hvis resultatene dine på test for matintoleranse viser en reaksjon på egg bør du enten eliminere eller kutte ned på ditt inntak av eggproteiner.

Egg er en bra kilde til proteiner og tilfører oss store mengder av flere vitaminer og mineraler. Likevel er ikke egg en nødvendig del av vårt kosthold siden det finnes mange andre typer mat som gir samme ernæringsverdi. Produkter av egg som eggehvite, ovalbumin, vitellin (protein), globulin, finnes i mange produkter, inkludert: kaker, pannekaker, desserter, ferdigmat, majones, og bakevarer. NB: Ferske bakevarer er ofte ikke merket, så spør bakeren etter ingrediensene.

Egg blir brukt ved baking til glasur, binding eller heving, men alternativer finnes:

I stedet for 1 egg kan du bruke:
* 1 ss. soyamel og 1 ss. vann
* 1 ss. maranta/salep (stivelse), 1 ss. soyamel og 2 ss. vann
* 2 ss. mel og 1/2 ss. matfett
* 1/2 ss. bakepulver og 2 ss. vann
* 50g. tofu (blandes med væsken i oppskriften)
* 1/2 stor most banan
* 50 ml hvit saus
* Eggerstatning laget av soyaprotein og potetstivelse

Legg igjen en kommentar