Hveteintoleranse

Hvis prøveresultatene dine for matintoleranse viser at du reagerer på hvete, er det viktig at du enten fjerner, eller i det minste reduserer ditt inntak av dette. En hveteintoleranse er ikke det samme som en cøliaki. Cøliaki er nemlig en allergisk reaksjon på gluten. Hvete inneholder mye gluten. Hveteintoleranse er en overfølsomhet mot selve hveteproteinet.

Det er ikke bare de opplagte matvarene, som f.eks. brød, kjeks og frokostblandinger, som inneholder hvete. Det finnes også i f.eks. krydderblandinger for å hindre at de klumper seg.

Noen eksempler på produkter som inneholder hvete kan være:
* Hamburgere
* Ovnsbakt chips
* Salami
* Pølse
* Skotske egg (egg i kjøttfarse)
* Fiskepanetter
* Corned beef
* Paté og leverpostei
* Pizza
* Ferdiglagde sauser
* Salatdressinger
* Skinke, saus
* Suppeterninger
* Bakepulver
* Hermetisk mat, også bønner
* Spagetti og suppe
* Iskrem
* Tørrmelk
* Sjokolade
* Lakris
* Pudding
* Øl
* Mange alkoholholdige drikker

Legg igjen en kommentar