Melkeintoleranse

Melk er en viktig kilde til protein, kalsium og vitamin A og B. Hvis du slutter helt å å drikke melk så er det viktig at du får disse næringsstoffene fra andre matvarer.

NB: Vær oppmerksom på at en del mennesker som har en intoleranse for ku-melk i noen tilfeller kan utvikle en intoleranse for sau eller geite-melk når disse blir brukt som erstatninger.

Det er i dag mange andre typer melk som kan erstatte ku-melk, som f.eks:
* Risdrikk
* Soya-melk
* Kokus-melk
* Potet-melk
* Melk fra sau eller geit

Du kan sikre deg en god tilførsel av proteiner, kalsium og vitamin A og B ved å spise andre matvarer som f.eks:
* Soya
* Tran av torskelever
* Vegetabilske oljer
* Sardiner
* Sild
* Nøtter
* Rødt kjøtt
* Frisk frukt og grønnsaker; spesielt grønnbladede grønnsaker som kål, vannkarse og spinat, brokkoli, rabarbra, fiken, sopp, appelsiner, aprikos, svisker, gresskar, korn og belgfrukter.

Legg igjen en kommentar